Kinnekulleträffen Online 2021 - KKO 2021

Kinnekulleträffen 2024
KKT 2024



Nyhet!!!
INBJUDAN - REGLER (E-tidning)

Nyhet!!
ONLINEANMÄLAN (Länk till vår onlineanmälan)

Onlineanmälan öppnar 2024-02-02


onsdag 16 maj 2018

FORTUM sätter 3300 Gullpångslaxar vid Kinnekulle Camping nu på fredag!

Fortum har ju en deal med Sportfiskarna och Fångstdatabanksprojektet

För varje rapporterad lax eller öring sätter Fortum ett smolt i sjön som tack för att sportfiskare rapporterar sina fångster!

Trollingtävlingar och fram för allt Kinnekulleträffen står för en stor andel av dessa rapporter, nu på senare tid har även appen "Fångstdatabanken" fått fler och fler användare!

Länk till Fångstdatabanken


Det är fångstrapporteringarna för lax- och öring från 2015-2017 som "bekostar" denna utsättning!
Tänk på det att alla rapporteringar av lax och öring i Fångsdatabanken, oavsett om det är en returnerad lite öring, en stor fet vild Gullspångslax som du släppte utanför båten eller den odlade fisken du knackade och tog med så ger det ett smolt per registrerad fisk!!!

På fredag den 18 maj sätts 3 300st Gullspångslaxsmolt vid Kinnekulle Camping, det är ettåriga smolt som kommer från Gammelkroppa Lax AB.

På all Gullspångslax som odlas fram av Fortum/Gammelkroppa klipps bukfenan (höger) oavsett om fisken sätts i älv eller sjö.
Man kan därför inte med 100% säkerhet säga att all lax med bortklippt bukfena är en Gullspångslax som kommer vandra för lek i Klarälven och fångas i fiskfällan i Forshaga!!!
Exempelvis satte Fortum/Gammelkroppa 2016 ca 12 680st tvååriga Gullspångslaxar i sjön.


Senast Fortum satte smolt som tack för fångstrapporterna var 2015-06-15 då Fortum satte ettårig Gullspångsöring vid Kinnekulle Camping!


Fortums/Gammelkroppa Lax´s Jonny Norrgård sätter öringsmolt 2015
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar